Bij Fatima

Mouna Laroussi maakte eerder de voorstelling Schijtziek
(nu te zien in de Nederlandse theaters), waarin ze het vastgelopen debat over de zogenaamde Marokkanen problematiek onder handen neemt. In deze voorstelling ontstond ook het typetje Fatima, dat nu via vlogs op youtube haar mening geeft.

Op het RRReuring Nieuwe Makers Festival 2019 van Podium Mozaiek onderzocht Mouna samen met haar publiek of Fatima ook een talkshow kan dragen. Het doel was een goed format te ontwikkelen waarin Fatima een podium zou bieden aan multiculturele gasten die in hun eigen vakgebied succesvol zijn geworden en een hoop dingen met hun werk hebben bereikt maar nog steeds onzichtbaar zijn voor het grote publiek. Tijd om deze gasten in de spotlight te zetten zodat zij anderen kunnen inspireren! Met als einddoel mensen van verschillende culturele achtergronden met elkaar te verbinden door middel van theater, eten, een dosis humor en actuele gesprekken.

 
 
Nieuwe Makers Festival - RRReuring  Het schuurt, experimenteert, zoemt... RRReuring staat voor de verandering die jonge makers op het podium teweegbrengen. Muzikanten, artiesten, theatermakers, cabaretiers en choreografen uit alle hoeken van Amsterdam laten hun laatste werk zien/horen. Bij de keuze voor de makers viel op hoe in hun werk het persoonlijke dicht tegen het politieke aan ligt. De RRReuring kunstenaars verheffen hun stem om maatschappelijke issues vanuit persoonlijke ervaringen aan te zwengelen. Fictie hitst de verbeelding op, terwijl de portie realiteit ons bewuster laat kijken naar ons eigen leven en dat van de anderen.

Nieuwe Makers Festival - RRReuring
Het schuurt, experimenteert, zoemt... RRReuring staat voor de verandering die jonge makers op het podium teweegbrengen. Muzikanten, artiesten, theatermakers, cabaretiers en choreografen uit alle hoeken van Amsterdam laten hun laatste werk zien/horen. Bij de keuze voor de makers viel op hoe in hun werk het persoonlijke dicht tegen het politieke aan ligt. De RRReuring kunstenaars verheffen hun stem om maatschappelijke issues vanuit persoonlijke ervaringen aan te zwengelen. Fictie hitst de verbeelding op, terwijl de portie realiteit ons bewuster laat kijken naar ons eigen leven en dat van de anderen.

 
 

Op de bank met acteur en ondernemer Walid Benmbarek

Op de bank met Jazzgitarist  Jan Wouter Oostenrijk

Op de bank met Jazzgitarist Jan Wouter Oostenrijk

Op de bank met drievoudig Wereld kampioen  Samira El Idrissi

Op de bank met drievoudig Wereld kampioen Samira El Idrissi