Ontmoeten – Uitwisselen – Mixen & Verbinden.
 

Het Arabische woord Mouna draagt de vertaling; Wens en Verlangen. Mouna Mix betekent letterlijk de wens of het verlangen om te mixen. Waarom mixen? 

Nederland is een multicultureel land met de hoofdstad Amsterdam als de stad met de meeste nationaliteiten ter wereld. Amsterdam huisvest namelijk 178 nationaliteiten. Dat zijn er meer dan New York en de meeste andere wereldsteden. Dit betekent dat er in Amsterdam veel verschillende culturen bij elkaar samenkomen. Al deze culturen hebben allemaal hun eigen normen, waarden en rituelen. Om samen te leven met al deze verschillende culturen, is het belangrijk dat wij elkaar blijven ontmoeten en informatie uitwisselen over elkaars culturen, zodat we deze met elkaar kunnen mixen en verbinden, zowel in de stad als in de rest van de wereld.

Ontmoeten – Uitwisselen – Mixen & Verbinden

Stichting Mouna Mix heeft als doel mensen met verschillende culturele achtergronden in Nederland met elkaar te verbinden door middel van dans, theater en muziek. Wij bewegen ons op verschillende podia, variërend van theaters tot scholen, vergaderzalen, buurthuizen en festivals.

 

 

 

 

.

De stichting is opgericht in 2017 door de Marokkaans Nederlandse artistiek leider Mouna Laroussi met als doel bruggen te bouwen tussen Nederlanders en Nederlanders met wortels uit andere culturele regio’s zoals bijvoorbeeld de MENA (Middle East North Africa) regio. 

Mouna focust zich op het uitwisselen en ontwikkelen van cross-overs in de breedste zin van het woord. Cross-overs in dans, muziek, verschillende theaterdisciplines en ontmoetingen tussen mensen met verschillende culturele achtergronden.

Stichting Mouna Mix zal zich richten op het ontwikkelen van nieuwe danstheater projecten en workshops voor volwassenen en jongeren waarin deze cross-overs centraal staan.