FATIMA’S VLOGS

Fatima is een lieve, gezellige en grappige Marokkaanse tante die altijd alles zegt wat op haar hart ligt. Haar motto is ‘beter praten met elkaar .. dan praten over elkaar!’ Fatima is ontstaan tijdens het maken van de voorstelling Schijtziek.
Na het spelen van de eerste voorstellingen bleek dat Fatima erg geliefd was bij het publiek. Als theatermaker liep ik al 2 jaar met het idee dat ik een vlog wilde maken over de Ramadan, maar ik wist niet hoe. Uiteindelijk was Fatima het ideale typetje om de vlog mee te maken.

Ramadan
Op de basisschool van mijn kinderen waren ouders uitgenodigd om in de klas uitleg te geven over de Ramadan. Er werd door de leerkrachten ruim aandacht gegeven om ook het Suikerfeest met elkaar te vieren in de klas. Het verbaasde mij echter dat er nog steeds veel mensen zijn die niet weten wat de Ramadan is.
Ik denk dat dit voornamelijk komt omdat mensen weinig tot geen contact hebben met moslims die vasten en dus geen informatie hierover mee krijgen. Maar ook omdat er te weinig aandacht in de media hier aan wordt geschonken.

Doel van de vlogs is: op een toegankelijke manier informatie te verschaffen aan Nederlanders zonder een Arabische achtergrond en tegelijkertijd de herkenbaarheid en de humor er in te verwerken bij de Nederlanders met een Arabische achtergrond.

Marhaba Ramadan! Fatima is al begonnen met haar voorbereidingen voor de Ramadan. Check hier haar Ramadan voorbereiding.

Totaal aantal views: 38.031

Fatima is inmiddels bijna een week bezig met de ramadan. Na een week harira eten vind ze dat het tijd is voor wat afwisseling. Check hier haar voorbereidingen voor de iftar!

Totaal aantal views: 92.530

De laatste week van de Ramadan is aangebroken. Fatima heeft het er maar druk mee. Check hier haar voorbereidingen voor het 'Suiker' feest!

Totaal aantal views: 118.836

 
 
 
 
 

Het is bijna Offerfeest! Fatima moet nog een hoop dingen regelen. Check hier haar voorbereidingen voor het Grote feest!

Totaal aantal views: 48.678

December is en blijft een drukke maand, ook voor Fatima. Halloween, Sint Maarten en dan nu weer het Sinterklaas feest. Er komt geen einde aan. Bekijk hier Fatima's voorbereidingen op het Sinterklaasfeest!

Totaal aantal views: 39.907

 
Vorige
Vorige

FATIMA

Volgende
Volgende

BIJ FATIMA 2021